احمد زینال زاده فتنه انگیزیهای سناتور مک کین در امور داخلی اوکراین پایانی ندارد. در حالی که تحلیلگران مسائل آمریکا و اروپا از جان مک کین به عنوان یکی از اصلی ترین افراد دخیل در ناآرامیهای اوکراین نام میبرند، وی همچنان این نقش آفرینی را در خفا و آشکار ایفا میکند. در جریان اعتراضهای مردم اوکراین، مک کین و برخی سناتورهای حزب جمهوریخواه نقش مهمی در تشدید بحران داخلی اوکراین داشتند. حتی آنها در میان معترضین نیز حضور پیدا کردند و آنها را تشویق به حرکات تخریبی در راستای سرنگونی دولت یانوکوویچ کردند. در حال حاضر مک کین با سرعت و شدت بیشتری به رویکرد مخرب خود در خصوص اوکراین ادامه میدهد اینها همه در حالیاست که اوضاع اوکراین از اواسط آوریل تاکنون با آغاز عملیات نظامی ارتش این کشور علیه استقلال طلبان با تنش شدیدی روبرو شده است.در نتیجه درگیریهای طرفهای درگیر در مناقشه اوکراین 5 سپتامبر در نشستی در شهر مینسک پایتخت بلاروس با برقراری آتش بس و اجرای قراردادی با هدف حل و فصل بحران اوکراین به توافق رسیدند.آمریکا و اروپا تاکنون چندین دور تحریم اقتصادی و تجاری علیه روسیه را اعمال کرده اند. روسیه نیز پیش از این به تلافی این تحریمها واردات مواد غذایی و محصولات کشاورزی را از کشورهای غربی ممنوع کرده است.بحران شرق اوکراین و اقدام روسیه در الحاق کریمه به خاک خود موجب نگرانی شدید کشورهای شرق اروپا و حوزه بالتیک شده است. مک کین هم اکنون اصلی ترین بهانه خود را در این خصوص نفوذ روسیه در کی یف میداند. حال آنکه اساسا تشدید بحرانهای داخلی در اوکراین به دنبال مداخله جوییهای در این میان مک کین حتی توانسته است سناتورهای دموکرات را نیز با خود همراه کند. در سنای آمریکا حمایت دو جانبه ای از سوی جمهوریخواهان و دموکراتها مک کین در جریان اعتراضات اوکراین و وقایع خونین این کشور نقشی موثر و پررنگ داشت. سفر جان مک کین سناتور افراطی آمریکایی به اوکراین و دیدار وی با مخالفان دولت یانوکوویچ و آزاراف نشان از تلاش تازه آمریکا در راستای راه اندازی یک انقلاب نرم دیگر در کی یف داشت. این تلاش وقیحانه در حالی صورت حال در چنین شرایطی مداخله دوباره مک کین در امور داخلی اوکراین جای بسی تامل دارد. به راستی مک کین در اوکراین به دنبال چیست؟ آیا او در صدد است تا با پررنگتر شدن نقش جمهوریخواهان در کنگره، به دوران تقابل مستقیم با مسکو باز گردد؟
ماههای گذشته در شرق اوکراین بین نیروهای دولتی و استقلال طلبان طرفدار روسیه تاکنون بیش از 3500 نفر کشته و هزاران نفر دیگر نیز آواره شده اند.
آمریکا و اتحادیه اروپا و ناتو صورت گرفت.سناتور جان مک کین بار دیگر درخواست خود برای آغاز ارسال کمکهای کشنده آمریکا به دولت اوکراین را مطرح کرد. جان مک کین در سخنانی تاکید کرد که (ما خواستار ارسال اسلحه به اوکراین هستیم تا آنها از خودشان دفاع کنند چرا که روسها در حال تجزیه این کشور هستند. اما مک کین اشارهای نسبت به مداخله جوییهای خود و کشورش در امور داخلی اوکراین نکرده است! گویا اصلا در این خصوص مداخله جویی و رویکرد مخربی وجود نداشته است!
برای ارسال سلاح به اوکراین وجود دارد ولی کاخ سفید تاکنون هر گونه برنامه پیشنهادی برای تسلیح دولت اوکراین را رد کرده است.پترو پروشنکو رئیس جمهور اوکراین در جریان سفر جولای به واشنگتن خواستار دریافت سلاحهای کشنده از دولت اوباما شد ولی واشنگتن با این درخواست مخالفت کرده است.
میگرفت که مردم اوکراین در جریان انتخابات سراسری سال 2009 میلادی با ریختن آرای خود به سود مخالفان ناتو و اتحادیه اروپا، بر روی انقلاب نارنجی ساخته و پرداخته دست واشنگتن خط بطلان کشیدند.واشنگتن بدون در نظر گرفتن اصل عدم مداخله در امور داخلی سایر کشورها و با نقض علنی قواعد حقوق بین الملل عمومی در راه اندازی انقلاب نرمی دوباره در اوکراین تردید نكرد.به عبارت بهتر، جان مک کین بسیاری از معترضین اوکراینی را قربانی سیاستهای آمریکا کرد. در نتیجه این سیاستها، اوکراین به کانون جدال و منازعه جدید میان مسکو و واشنگتن تبدیل شد و اوضاع داخلی و اقتصادی و امنیتی این كشور روز به روز بدتر شد.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/2936